Webinar

7 gouden tips voor de perfecte dramales

Eerstvolgende webinar:

03-03-2019

 15:00

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Wat ga je leren tijden dit webinar?

  • Hoe je een veilige sfeer creëert voor je dramalessen
  • Hoe de perfecte dramales is opgebouwd
  • Hoe jij en je klas meer plezier halen uit je dramalessen
  • Hoe je drama kunt inzetten bij andere vakken
  • Warming-up in je dramales. Belangrijk of niet?
  • Leuke dramaoefeningen die je direct kunt toepassen in de klas!
  • Stel al je brandende vragen

Stel al je brandende vragen

Via de chatfunctie kun je vragen stellen aan de sprekers

Overal te volgen

Dit is een online webinar. Schakel in vanaf je eigen PC/Mobiel

Privacy

Jij kunt ons zien en horen. Wij jou niet

Over de sprekers

Thijs Ruardi

theatermaker / theaterdocent

Over Thijs

Na de theateropleiding studeerde ik af aan de PABO. Daar werd al snel één ding duidelijk. Het vak drama wordt zwaar ondergewaardeerdeerd.  

Ook toen ik later voor de klas stond merkte ik dat de focus vaak veel te veel ligt op vakken als rekenen, taal en begrijpend lezen. Terwijl drama zo'n belangrijk vak is.  


Ik kom nog steeds veel op scholen, nu alleen nog in de hoedanigheid van theatermaker en theaterdocent. Ik krijg vaak van leerkrachten terug dat ze wel meer aan drama zouden willen doen met de klas. Maar ze missen de kennis en vaardigheden, of vinden de tijd niet om met drama aan de slag te gaan.


Dat moet anders. Kinderen hebben recht op goed dramaonderwijs.  Natuurlijk om de creativiteit van de kinderen te stimuleren, maar ook omdat drama zo'n goed middel is om in te zetten bij andere vakken. Of het nu gaat om emotionele vorming, taal of geschiedenis. Drama is een fantastisch middel.

Chantal Dalm

theatermaker / theaterdocent

Over Chantal

Het allerleukste van het geven van drama vind ik hoe je kinderen kunt zien veranderen. Soms beginnen ze nog wat schoorvoetend aan de les, maar op een gegeven moment komen ze helemaal los en spelen ze vol overgave

Kinderen waarvan je het soms niet verwacht, kunnen ontzettend verrassend uit de hoek komen en blijken talenten te hebben die je nog niet eerder had gezien..


Zeker wanneer je met je klas een voorstelling maakt, merk je dat er een samenhorigheidsgevoel ontstaat: ze mogen straks samen een voorstelling gaan spelen. Super leuk, maar ook best een beetje spannend. Ze hebben elkaar nodig, ze kunnen het immers niet alleen. Soms zullen ze hun eigen wensen aan de kant moeten zetten ten behoeve van de voorstelling. Dit is zo leerzaam voor de kinderen.


Drama heeft kinderen zo veel te bieden. Ik wil graag al mijn ideeën en kennis met jullie delen, om zo een bijdrage te leveren aan leukere, betere en makkelijkere dramalessen

Meld je nu aan voor dit gratis webinar

03-03-2019

 15:00

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden