In no time een steengoede groep 8 musical!

De ultieme handleiding voor een fantastische afscheidsmusical

De musical is een prachtig afscheid van de basisschool. Maar als leerkracht van groep 8 is het niet altijd even eenvoudig. Je moet je ineens opstellen als: regisseur, choreograaf. dramaturg, coach en producent. Tegelijkertijd wil je de creatieve talenten van alle leerlingen benutten en wil je ze het liefs allemaal de aandacht geven die ze verdienen.


Hoe leid je dit allemaal in goede banen?


Wij zijn Thijs Ruardi en Chantal Dalm. Theatermakers met een achtergrond in het basisonderwijs. We hebben inmiddels in tientallen voorstellingen voor kinderen gespeeld en meerdere groep 8 musicals geregisseerd. 


Thijs: De musical is wat me het meest is bijgebleven van mijn eigen basisschooltijd. Van een verlegen jongetje veranderde ik in iemand die alles durfde op het podium. Ik bleek talenten te hebben waarvan ik niet wist dat ik ze had.


Chantal: Het spelen in de groep 8 musical vond ik één groot feest. Ik word ook nog steeds zo blij van het regisseren van groep 8 musicals. De sfeer, de beleving van de kinderen, elke keer weer heel bijzonder. Aan alles merk je dat het een heel speciaal moment is voor de kinderen.


Een fantastische groep 8 musical

Natuurlijk ben je als leerkracht niet afgestudeerd als theatermaker. En dat hoeft ook helemaal niet. Met een paar simpele stappen en technieken maak je samen met jouw klas een fantastische eindmusical. Na meer dan 10 jaar lang ervaring met het maken van toneelstukken en musicals kunnen we je precies vertellen wat je moet doen om een steengoede musical te maken.

Groep 8 musical cursus

De ideale cursus voor het maken van de groep 8 musical

  • Laat kinderen boven zichzelf uitstijgen tijdens de groep 8 musical
  • Het perfecte recept voor een steengoede musical
  • Maak gebruik van de creatieve talenten van jouw leerlingen
  • Behoud grip op jouw musical
  • Stap voor stap: van script tot uitvoering

In deze deze online cursus leer je onder andere:

Het script en de rollen verdelen

Je hebt een script en je moet dit vertalen naar een mooie voorstelling met de hele klas.  Waar moet je op letten bij het lezen van het script? Hoe pas je het script aan zodat het perfect aansluit op jouw klas? En hoe verdeel je de rollen zonder leerlingen teleur te stellen?

Personages

Goed uitgewerkte personages geven sjeu aan het verhaal. Je wilt als publiek kunnen meevoelen met de personages en je wilt de keuzes die ze maken begrijpen. Hoe dom die keuzes ook kunnen zijn. Rolbeleving is waanzinnig belangrijk voor een goede musical. Hoe creëer je een personage waar het publiek volledig mee kan meeleven?

Repeteren

Er is een hoop waar je rekening meer moet houden bij het repeteren van de musical.  Het spannend of interessant maken van een scène gaat niet vanzelf. Waar moet je als regisseur allemaal op letten om het maximale uit de leerlingen te halen? Hoe moet je de repetities indelen en hoe houd je kinderen het gehele proces betrokken?

Zingen en dansen

Liedjes en dansjes in de musical lijken vaak op zichzelf te staan. Los van het verhaal. En dat is zonde want een dans of liedje kan zoveel toevoegen aan het verhaal en daarmee een echte meerwaarde hebben. Maar hoe maak je van liedjes, dansjes en het toneelspel één geheel? En hoe ga je om met kinderen die niet durven te (solo)zingen?

Vormgeving

Het decor, muziek en geluid hebben veel invloed op de juiste sfeer van de voorstelling. 

Hoe zet je dit optimaal in? Is het beter om een realistisch decor te gebruiken of juist niet? Hoe gebruik je de juiste muziek en waar vind je dat? En wat is het effect van geluiden?

Groep 8 musical cursus
€ 147-

Baas over de groep 8 musical

Krijg direct toegang tot Baas over de groep 8 musical en maak samen met jouw klas een steengoede musical!


  • Laat kinderen boven zichzelf uitstijgen tijdens de groep 8 musical
  • Het perfecte recept voor een steengoede musical
  • Maak gebruik van de de creatieve talenten van jouw leerlingen
  • Behoud grip op jouw musical
  • Stap voor stap: van script tot uitvoering

Niet goed? Geld terug

Wij staan voor 100% achter deze cursus. We weten zeker dat je met de tips en technieken uit deze cursus een fantastische groep 8 musical kunt neerzetten. 


Lukt het toch niet? Dan krijg je van mij binnen 14 dagen na bestellen, 100% van je investering terug zonder opgaaf van reden. Je hoeft alleen maar even te mailen.