Geef onvergetelijke creatieve lessen!

Unieke online omgeving voor basisschoolleerkrachten over creativiteit op school


Creatieve lessen zonder gedoe en frustratie
Weinig voorbereidingstijd
Ook in te zetten bij andere vakken, zoals rekenen en taal
Je hoeft zelf niet muzikaal, theatraal of creatief te zijn

Word een leerkracht om nooit te vergeten!

YES! De hele klas veert op. Het is weer tijd voor een creatieve les. Met rode konen en stralende ogen maken jouw leerlingen muziek, spelen toneel of maken de tofste tekeningen en knutselopdrachten. Jouw creatieve lessen zijn een regelrechte hit!  Zelfs als de bel gaat aan het einde van de schooldag, willen ze nog niet stoppen.


En die creativiteit komt niet alleen naar voren tijdens de creatieve vakken, maar ook tijdens rekenen en taal. Je gebruikt bijvoorbeeld klei bij het maken van sommen en drama tijdens woordenschat. 

Dit zijn de lessen die de kinderen zullen onthouden. Zo word jij een leerkracht om nooit te vergeten!


Het is altijd een feest om de lesideeën van jullie te kunnen inzetten, laagdrempelig te vinden en super makkelijk te gebruiken. Scheelt een boel voorbereidingstijd!
Juf Monique - Groep 6

Benut de creatieve talenten van jouw leerlingen maximaal:

 • Geef onvergetelijke creatieve lessen, zelfs als je helemaal niet creatief bent en er helemaal geen tijd voor hebt
 • Ook met weinig materiaal en beperkte ruimte in je klas
 • Met kant en klaar lesmateriaal, direct te gebruiken!
 • Jouw leerlingen zullen razend enthousiast zijn en zich supersnel creatief ontwikkelen
 • Het geven van creatieve lessen was nog nooit zo makkelijk, of je nu zelf creatief bent of niet
 • Veel aandacht voor vakoverstijgend werken, zoals creatieve opdrachten voor rekenen en taal


“De kinderen zijn altijd zo enthousiast!”


Ik ben de creatieve juf bij ons op school. Dus ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideetjes en leuke dingen om te doen in de klas. Maar soms is er zo weinig tijd. Ik moet dan iets verzinnen rond een bepaald thema, bijvoorbeeld Sinterklaas, maar de ideeën komen niet. Ik vind het dan zo fijn dat ik op jullie site kan kijken. Er zijn natuurlijk zoveel standaard dingetjes om te doen. Maar bij jullie vind ik altijd weer andere ideeën. Creatieve opdrachten waarvan ook collega’s op school denken: Amai! Wat tof!

De kinderen zijn ook altijd zo enthousiast. De creatieve lessen zijn hun favoriet.

Ik vind het echt heel fijn, dat het materiaal wat ik bij jullie download kwalitatief goed is. Dan kan ik het ook echt loslaten in mijn hoofd. Want ik weet: Ik ben nu sowieso goed bezig.


Juf Kaat - Groep 5
Thijs en Chantal - Meester in Kunst

Hey enthousiaste leerkracht!

Wat goed dat jij kiest voor meer creativiteit in de jouw klas. Slim! Want jouw leerlingen zullen daar superblij mee zijn. Ze zullen met meer plezier naar school gaan en zitten lekkerder in hun vel. En doordat jij creatieve middelen ook inzet bij rekenen en taal, gaan hun leerprestaties omhoog.

Want de kinderen zijn superenthousiast en zuigen jouw lessen als een spons op!


Maar helaas kost het geven van creatieve lessen, vaak veel te veel tijd en energie. Je zit na schooltijd nog uren te zoeken naar een leuke les. 

En je komt alleen maar van die dertien in een dozijn knutselopdrachten tegen. Opdrachten waar de kinderen geen klap creatiever van worden. En waar je allerlei materialen voor nodig hebt, die je op school niet kunt vinden. 


En dan moet je daar ook nog van alles voor voorbereiden. Nog meer kostbare tijd verloren! Tijd die je zo goed anders had kunnen besteden. Want als leerkracht heb je al meer dan genoeg te doen. Er is die middag nog een belangrijke vergadering. Je moet nog rapporten schrijven. En die stapel rekenschriften kijkt zichzelf ook niet na…


Misschien besteed je zelfs wel privétijd aan het voorbereiden van creatieve lessen. Zit je ’s avonds of in het weekend nog te zoeken op internet of materialen bij elkaar te verzamelen. Terwijl je misschien liever iets leuks was gaan doen met je gezin of met vrienden. En uiteindelijk is je les dan misschien niet eens die leuke creatieve les geworden, maar een les met 30 dezelfde knutselwerken. Au!

Waar is het misgegaan? Wanneer je het internet op gaat, op zoek naar die ene leuke opdracht, raak je verstrikt in ideeën van goedbedoelende amateurs. Vaak leuke ideeën, maar het idee erachter, de echte creativiteit, ontbreekt.


Maar wat als je direct toegang had tot de tofste creatieve opdrachten, die je meteen kunt uitvoeren in klas? En waar vakdocenten voor je klaarstaan om je direct verder te helpen? Zo geef jij met weinig voorbereidingstijd écht creatieve lessen, waar je leerlingen van zullen smullen!

Yes, dat wil ik!

De leerkracht doet er toe!

Met trillende knieën en bezweten handen sta ik voor de klas. Ik zit in groep 6 en ik sta op het punt om een spreekbeurt te geven over ‘de stomerij’.

Maar er komt geen woord uit mijn mond. De woorden op mijn briefje kan ik niet meer lezen, door mijn slechte handschrift.

Ik voel alle ogen op mij gericht.

Dan zegt de meester tegen mij: “Stop er maar mee Thijs. Ga maar zitten”. Beschaamd loop ik terug naar mijn plek.


Hierdoor word ik nog verlegener dan ik al was. Voor de klas staan, probeer ik te vermijden. Tot groep 8. In groep 8 kreeg ik les van juf Frans. Juf Frans is dol op drama. Ik had nog nooit eerder toneel gespeeld. Maar tijdens de dramalessen van juf Frans merk ik hoe leuk ik dit vind. Ik kruip uit mijn schulp en vind het heerlijk om voor de klas toneel te spelen. In ben dan even een ander. Ik speel een rol. Juf Frans merkt dat en daagt me uit om alles uit mijn talent te halen. Met als afsluiting: een prachtige rol in de groep 8 musical.


Uiteindelijk ben ik zelfs naar de PABO gegaan én heb ik de theaterschool gedaan. Wie had dat ooit gedacht, van dat verlegen jongetje uit groep 6? 


Ik kan wel zeggen dat juf Frans mijn leven veranderd heeft. Wat jij als leerkracht doet, doet er echt toe. De keuzes die jij maakt, doen ertoe. Ga jij voor een creatieve klas?


Super leuke materialen. Zeker wanneer wij een bepaald thema aanbieden is het prettig hierbij een passende opdracht te kunnen vinden.

Juf Sanne- Groep 6
Met de hulp van Meester in Kunst zijn mijn creatieve lessen afwisselender en betekenisvoller geworden en heb ik, niet onbelangrijk, ook zelf veel geleerd. Hartelijk dank daarvoor!!
Juf Marthine - Groep 5
Bij Meester in Kunst, kun je tal van creatieve werkjes sprokkelen in moodboards en krijg je er bovenop nog eens telkens inspiratiethema's. Als dat nog niet genoeg zou blijken, kun je gerust je vraag droppen en krijg je bijna instant hulp van Thijs en Chantal of van de andere leden van de site. Onze school wil dit abonnement niet vergoeden maar ik betaal met alle plezier uit eigen zak. Het bespaart me heel wat zoekwerk en creatieve momenten zijn verzekerd! Het (beetje!) geld op een jaar meer dan waard!
Meester Dries- Groep 8

Krijg direct toegang tot de Meester in Kunst ledensite:

 • Kant en klare lesopdrachten onderverdeeld in handige thema’s (Zoals Kinderboekenweek, Sinterklaas, seizoenen, lekker lezen)
 • Handige downloads, direct te gebruiken in de klas
 • De leukste creatieve opdrachten van vakdocenten, met instructievideo’s voor onmisbare, praktische tips
 • De tofste ideeën voor alle creatieve domeinen
 • Vakoverstijgend: Zet creativiteit in bij vakken als rekenen en taal en zorg voor razend enthousiaste leerlingen!
 • Heb je een vraag? Zoek je een creatieve opdracht bij een specifiek thema? Deel het op onze community en je wordt snel geholpen!
Digibord-workshop dans in groep 1,2

Online seminars van topexperts!

Volg 8x in het jaar een tof online seminar, van een (gast)expert. 

Zoals: ‘Escaperooms maken in de klas’, ‘Lekker dansen, maar dan aan tafel’ en ‘Creatief met prentenboeken’


Digibord-workshops in de klas (t.w.v. €70 per workshop)

Ga maar lekker achterover zitten, want wij geven de creatieve les voor jou!

6x in het schooljaar geven we een online workshop voor in de klas, via het digibord. Je hoeft alleen nog maar op ‘play’ te klikken, en de kinderen kunnen beginnen.

“Steeds weer nieuwe inspiratie”


Jullie hebben altijd van die leuke dingen op jullie site. Zoals de online workshop voor in de klas, over Jan Steen. Dat was echt heel erg leuk. Het is voor de kinderen ook heel bijzonder, want eigenlijk staat er ineens een ander juf voor de klas. En je kunt deze juf even op pauze zetten. Dat kunnen ze met de echte juf niet. 😂


Ik doe op de site steeds weer nieuwe inspiratie op en dat neem ik mee in de klas. Zo zag ik laatst die dramales over astronauten, heel mooi, met ook de muziek erbij. Nou die heb ik meteen even gedownload. Want ik ben nu ook bezig met het thema ‘ruimte’ en dacht: “Die kan ik er wel even afplukken”.

Mijn collega’s zien mij dan creatief bezig in de klas en die zien dan ook hoe leuk dat is. Jullie site is gewoon een heel mooi medium, dat ook nog eens heel divers is!


Juf Annie - Groep 1,2

Is Meester in Kunst iets voor mij?

De ledensite is geschikt voor elke leerkracht op de basisschool, die creativiteit belangrijk vindt.

 • We bieden lesopdrachten voor elke bouw
 • Kerndoelen-dekkend
 • Alle creatieve domeinen komen aan bod
 • Ook geschikt voor leerkrachten die niet creatief zijn
 • Ook voor scholen met weinig materialen
 • Het lidmaatschap is eenvoudig op te zeggen,
 • De meeste leerkrachten declareren Meester in Kunst op hun school
 • Je hebt direct 24/7 toegang tot de ledensite

Meester in Kunst is niet iets voor jou als:

 1. Je creativiteit, expressie en fantasie van kinderen niet belangrijk vindt
 2. Je de creatieve vakken als ‘leuk lesje voor de vrijdagmiddag’ ziet
 3. Je de lesmethodes nooit durft los te laten
 4. Je geen tijd vrij wilt maken voor creativiteit

"Het was echt een grote soepzooi!"


Ik zit nu op een school, waar ze heel erg trouw zijn aan EDI en de lesmethodes. Daar ben ik een beetje allergisch voor. Het past niet bij de kinderen en ook totaal niet bij mij. Daar gaan echt m’n armharen van overeind staan.


Nu heb ik laatst weer een les van jullie ledensite gedaan. De les met klei bij taal en spelling. De kinderen waren heel enthousiast. Het was niet echt handige klei, dus de volgende keer moet ik de klei die jullie aanraden gebruiken. Want het was echt een grote soepzooi, maar dat geeft niet. Het was echt heel leuk. Dát is lesgeven. Niet zo in ’t gareel zitten, braaf zijn en stil zijn. Dit was ook de les waar de kinderen het na weken nog steeds over hadden.


De community op de site vind ik ook heel mooi. Het samenkomen, dat iedereen dingen post en elkaar helpt. En ik vind jullie reacties op vragen ook supersnel. Want vaak heb je een les morgen of overmorgen nodig en dan is het wel fijn dat iemand gelijk met een leuk idee komt.


Wat ik heel mooi vind is dat jullie meegaan met landelijke thema’s, laatst was dat met het thema ‘Zoemen en bloeien’, in de lente. Jullie hebben zoveel leuke thema’s! Daar kun je dan gelijk op inspelen. Ik kan met jullie lessen zoveel doen.

Je kunt die lessen ook direct gebruiken. Dat vind ik superfijn. Veel dingen zijn kant en klaar en kun je gewoon downloaden. Ook de verdeling onderbouw, middenbouw, bovenbouw vind ik supergoed. Je weet direct wat er voor jou van toepassing is.

Ik zit dan door de activiteiten heen te scrollen. En dan denk ik: dat lijkt me gaaf.. en dat lijkt me gaaf..


Ik word er heel blij van. Dus ja.. ik ben fan van jullie!

Juf Kim - groep 3
Creatieve lessen basisonderwijs
€ 28,- per maand

Direct toegang tot Meester in Kunst VIP

 • Thema’s kant en klaar: kant en klare lesopdrachten direct uit te voeren in de klas
 • Handige toffe downloads
 • De leukste creatieve opdrachten van vakdocenten voor alle creatieve domeinen
 • Inclusief handige video’s met onmisbare en praktische tips
 • Stel je vragen op onze community
 • Altijd eenvoudig op te zeggen
 • 8 x per jaar een online seminar door topexperts
 • 6 digibord-workshops per jaar - ter waarde van €47 per workshop
 • BONUS: 80 ideeën voor creativiteit bij andere vakken
Wist je dat Meester in Kunst gedeclareerd kan worden op de meeste scholen?