Geef creativiteit in jouw klas een enorme boost!

De leukste creatieve lessen in een handomdraai

In de afgelopen jaren hebben we al duizenden leerkrachten geïnspireerd en geholpen met het geven van creatieve lessen. Dat deden we met onze

e-books, webinars en cursussen bijvoorbeeld.


Maar er is één plek waar al het enthousiasme, kennis, ideeën, en inspiratie samenkomt: de Meester in Kunst ledensite. 


Hier vind je talloze toffe creatieve opdrachten, ontwikkel je jezelf razendsnel in het geven van creatieve lessen en ontdek je hoe je creativiteit inzet bij andere vakken. Zo maken we het geven van creatieve lessen veel eenvoudiger, relaxter, beter én vooral veel leuker!

Ik doe mee!

Dit krijg je als je lid wordt van Meester in Kunst

Meester in Kunst Academy

Ben jij op zoek naar écht creatieve opdrachten die jouw leerlingen prikkelen en enthousiasmeren? En wil je weten hoe je deze opdrachten het beste aan jouw klas kunt aanbieden? Dan ben je op de academy op onze ledensite op de goede plek!

Wat dacht je van toffe beeldende opdrachten rond bekende kunstenaars, het maken van een schimmenspel, muziek componeren met kleuters en het maken van een stop motion? 


Ook laten we je hier zien hoe je creativiteit inzet bij andere vakken. Hoe gebruik je klei bij de spellingsles? Hoe kun je rekensommen maken met een xylofoon? Welke toffe dramaopdrachten kun je doen tijdens je geschiedenisles? Zo ontwikkel je jezelf supersnel in het geven van de creatieve vakken!

De leukste creatieve ideeën voor jouw klas
Speciaal samengesteld door vakdocenten
Ontwikkel jezelf!
Onze vakdocenten delen de beste tips en tricks!
Combineer creativiteit met andere vakken
Ontdek hoe je creativiteit inzet bij bijvoorbeeld rekenen en taal.

Wat anderen zeggen over de Academy

Leuke originele lesonderwerpen over alle domeinen heen. Leerrijke webinars, video's en tips . Ze helpen me de muzo vakken leuker, beter en gemakkelijker aan te pakken!
Juf Anja - Groep 1,2
Als startende muzische juf in het lager onderwijs had ik heel veel aan Meester in Kunst. Het biedt me een heleboel houvast en uitgebreide basis om kunstige lessen te maken voor mijn leerlingen. Bovendien komen er steeds opnieuw ideetjes bij en kan ik steeds tips of raad vragen aan Chantal, Thijs of medeleerkrachten! Bedankt!
Juf Sinita - Groep 1, 2
Een inspiratiebron als je even inspiratieloos bent maar ook een aanvulling bij eigen inspiraties. Met de hulp van meesterinkunst zijn mijn creatieve lessen afwisselender en betekenisvoller geworden en heb ik, niet onbelangrijk, ook zelf veel geleerd. Hartelijk dank daarvoor!!
Juf Marthine - Groep 5

Thema van de maand

We delen op de academy kant en klare opdrachten rond een thema dat speelt op school. Bijvoorbeeld de Kinderboekenweek, Sinterklaas, Week van de Lente Kriebels of Olympische spelen.


Kant en klare opdrachten met toffe downloads die je direct kunt gebruiken in de klas.

Kant en klare opdrachten rond actuele thema's
Zoals Sinterklaas en de Kinderboekenweek
Toffe downloads
Handige downloads die je direct in de klas kunt gebruiken
Voor elke bouw wat wils
De opdracht zijn onderverdeeld per bouw. Wel zo makkelijk 😉

Wat anderen zeggen over Thema van de maand

Leuke lessen, fijne digitale omgeving, mooie maandelijkse thema's. Moet mijzelf wel herinneren om steeds even te kijken en aan de slag te gaan met de onderdelen van academy.
Juf Monique - Groep 4
Super leuke materialen. Zeker wanneer wij een bepaald thema aanbieden is het prettig hierbij een passende opdracht te kunnen vinden.
Juf Sanne - Groep 6
Het is altijd een feest om de lesideeën van jullie te kunnen inzetten, laagdrempelig te vinden en super makkelijk te gebruiken. Scheelt een boel voorbereidingstijd!
Juf Monique - Groep 6

Meester in Kunst Community

Even sparren met collega's? Of wil je jouw eigen toffe lesopdrachten met anderen delen?


Op de community op de ledensite kun je jouw eigen lesideeën delen en al je vragen stellen. Op zoek naar leuke creatieve opdrachten rond een specifiek thema dat in jouw klas speelt? Laat het weten en wij denken met je mee.

Wij staan voor je klaar
Stel al je vragen op de community.
Deel jouw lesideeën 
Inspireer anderen met jouw toffe opdrachten.
Op zoek naar specifieke opdrachten?
Vraag het ons en wij denken met je mee.

Wat anderen zeggen over de ledensite

Ik schreeuw om meer kunst op school. Meester in kunst kan je hierbij helpen en is een inspiratiebron! lid worden loont en zorgt voor meer delen en meer inspiratie over en weer.

Juf Ewelien - Groep 6

Ik was op zoek naar leuke ideetjes rondom het thema Ruimtevaart. Via Thijs en Chantal heb ik hele leuke en bruikbare tips gekregen. Echt superfijn!

Juf Carolien -Groep 1,2
Al vanaf het begin ben ik lid van Meester in Kunst. De website is zeer toegankelijk en geeft veel inspiratie voor leerkrachten in alle groepen. De cursussen bieden extra verdieping voor de diverse cultuurvakken. De leden kunnen ook hun eigen creativiteit delen op de site. Dit werkt erg inspirerend. Regelmatig worden er on-line inspiratie workshops gegeven. Chantal en Thijs zijn zeer enthousiaste mensen die cultuur een warm hart toedragen.


Juf Annie - Groep 1,2
Dankzij de lessen in kunst, heb je een houvast om je les uit te werken naar eigen vermogen. Daarnaast kun je tal van creatieve werkjes sprokkelen in moodboards en krijg je er bovenop nog eens telkens inspiratiethema's. Als dat nog niet genoeg zou blijken, kun je gerust je topic droppen en krijg je bijna instant hulp van Thijs en Chantal of van de andere leden van de site. Onze school wil dit abonnement niet vergoeden maar ik betaal met alle plezier uit eigen zak. Het bespaart me heel wat zoekwerk en creatieve momenten zijn verzekerd! Het (beetje!) geld op een jaar meer dan waard!
Meester Dries - Groep 8
Ik studeerde af met een eindwerk rond 'muziekintegratie in de klaspraktijk'. Het muzische integreren in de klas vind ik dan ook enorm interessant. Dankzij 'Meester in kunst' heb ik het gevoel dat ik me hier nog verder in kan specialiseren. Ik kan mijn eindwerk nog gerichter toepassen en blijf telkens weer bijleren. Het is een verrijking voor iedereen die van het muzische houdt, maar ook voor degene die er nog niet volledig in thuis zijn en er meer over te weten willen komen. Een top-platform!
Juf Kaat - Groep 5

Kom jij er ook bij?

Wil jij ook toegang tot onze academy met toffe lesopdrachten en tot onze inspirerende community?

Maak jouw keuze:

Per jaar

€144,-

Per jaar
  • Elk jaar opzegbaar
  • Meester in Kunst academy:  volop inspiratie, ideeën en professionalisering
  • Thema van de maand: kant en klare creatieve opdrachten. Direct uit te voeren in de klas
  • Inspirerende community: Stel al je vragen en deel jouw lesideeën 
  • Nooit uitgeleerd: regelmatig updates met nieuwe content
Direct toegang
14 dagen niet goed geld terug garantie

Per maand

€16,-

Per maand
  • Elke maand opzegbaar
  • Meester in Kunst academy: volop inspiratie, ideeën en professionalisering
  • Thema van de maand: kant en klare creatieve opdrachten. Direct uit te voeren in de klas
  • Inspirerende community: Stel al je vragen en deel jouw lesideeën 
  • Nooit uitgeleerd: regelmatig updates met nieuwe content
Direct toegang
14 dagen niet goed geld terug garantie
Opzeggen gaat heel eenvoudig. Je hoeft ons alleen maar een mailtje te sturen. :)  We hanteren een opzegtermijn van 5 werkdagen.

Wist je dat Meester in Kunst op de meeste scholen gedeclareerd kan worden?